14 december 2014

Lid worden als auteur

Beste collega,

Romantische boeken, waaronder familie- en streekromans, chicklit,  maar ook historische romans worden door veel lezers gewaardeerd. De uitleencijfers van de bibliotheken spreken wat dat betreft boekdelen. Toch krijgt ons genre niet of nauwelijks aandacht in de media.

Dit was de aanleiding voor de auteurs Gerda van Wageningen en Greetje van den Berg om op 14 februari 2014 het Valentijngenootschap op te richten.
Het genootschap heeft als doel het romantische boek van de Nederlandstalige auteur te promoten.

Ons streven is om ieder jaar een Valentijnprijs uit te reiken voor het beste romantische boek van een Nederlandstalige auteur. Vanwege het karakter van het genootschap: Valentijn en het romantische boek, vindt dit in de februarimaand plaats. Ook organiseren we in deze maand een Week van het Romantische boek. Hiermee willen we ons genre op de kaart zetten, zoals dat al jaren gebeurt met het kinderboek, het spannende boek en literaire boeken.

Auteurs die twee of meer romantische boeken (nur 301, 340, 341, 342, 343, 344, 350) op hun naam hebben staan, (eigenbeheer uitgaven tellen niet mee) kunnen lid worden voor een bijdrage van € 50,00 per jaar.
Voor andere belangstellenden, zoals uitgevers, boekhandels, bibliotheken etc., bestaat de mogelijkheid van een geassocieerd lidmaatschap, zij betalen € 100,00 per jaar, of om Vriend van Valentijn te worden voor € 10,00  per jaar.
Over toelating tot het lidmaatschap als auteur beslist het bestuur.

Eenmaal per jaar zullen we bij elkaar komen voor de ledenvergadering en een andere gezamenlijke activiteit om onze boeken onder de aandacht van de lezers en de pers te brengen. Denk daarbij aan een workshop, lezingen, meet-and-greet of een andere manier van contact met onze doelgroep. De Valentijnprijs zal hierop volgend worden uitgereikt.

Ook de hulp van de auteurs is hierin onontbeerlijk. We kunnen bovenstaande plannen alleen realiseren als we de handen ineen slaan en samenwerken op dit gebied. Vandaar dat we jullie als auteurs van het romantische boek vragen om je aan te sluiten bij ons genootschap.

Hartelijke groet,

Het bestuur

Met onderstaand formulier kun je je aanmelden als auteur. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie van ons.

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Je naam- en adresgegevens