6 september 2016

Valentijnprijs 2017

Achter de schermen zijn we al weer druk bezig met de organisatie van het volgende festival. Dat zal op zaterdag 11 februari in Utrecht gaan plaatsvinden. We strijken neer in Het Oude Tolhuys. Een sfeervolle, gezellige locatie net buiten Utrecht. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer en voldoende gratis parkeergelegenheid.
Meer over het Valentijnfestival vind je hier.

Schrijfwedstrijd

Edit:

Er zijn maar liefst 60 verhalen ingeleverd. De jury gaat het heel erg druk krijgen met de beoordeling van al deze creatieve uitspattingen. Wij hopen alle deelnemers in ieder geval 11 februari te kunnen begroeten tijdens het Valentijnfestival!

Voor het Valentijnfestival 2017 organiseren we een schrijfwedstrijd onder lezers én schrijvers. De prijs voor het winnende verhaal zal uitgereikt en bekend worden gemaakt tijdens het Valentijnfestival 2017.

Genre? Romantische verhalen.
Wie? Lezers en schrijvers mogen een verhaal indienen. (Juryleden uitgezonderd.)
Hoe? Schrijf een origineel romantisch verhaal van 1500-5000 woorden in het Nederlands. Voorzien van onherkenbaar pseudoniem. Je werkelijke naam en pseudoniem zijn tot na het jureren alleen bij de secretaris bekend. (Verhalen die eerder zijn ingediend voor andere schrijfwedstrijden zijn uitgesloten.)
Wanneer? Je hebt van 1 september tot 1 december 2016 de tijd om je verhaal in te sturen. (Digitaal als tekstbestand Word.)
Kosten? 10 euro per inzending. (Te voldoen bij inzending van je verhaal, je ontvangt hiervoor een factuur. Zonder inschrijfgeld wordt het verhaal niet in behandeling genomen.)
Wat krijg je daarvoor? Een juryrapport en gratis toegang tot het Valentijnfestival 2017. Je verhaal zal beoordeeld worden door een vakkundige jury. Van elke verhaal wordt een juryrapport geschreven dat je ontvangt op het Valentijnfestival.
Prijs? 250 euro

Jury: De jury bestaat o.a. uit Gerda van Wageningen als juryvoorzitter, Suzanne Peters – beiden bestuurslid. Nog 2 mensen uit het boekenvak behoren tot de jury.
Uitgevers: Bij het Valentijnfestival zullen uitgevers aanwezig zijn die altijd op zoek zijn naar nieuw talent. Schrijfwedstrijden zijn een uitstekend middel om de aandacht van uitgevers te vangen.
Valentijnfestival: Niet alleen een mogelijkheid om je favoriete auteurs te ontmoeten, maar ook aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking van de Valentijnprijs 2017 en de bekendmaking van de winnaar van de schrijfwedstrijd.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Waarom moet ik betalen voor mijn deelname aan de wedstrijd?

Wij zijn een kleine stichting waar veel mensen vrijwillig aan meewerken. We stoppen veel uren in het promoten van romantische boeken, het organiseren van het Valentijnfestival en de schrijfwedstrijd. Van het inzendgeld wordt de hoofdprijs betaald en kijken we of er mogelijkheden zijn om een bundel te creëren. In ruil voor je bijdrage krijg je een uitgebreid juryrapport dat wordt samengesteld door topauteurs in het genre. Daarnaast mag je gratis naar het Valentijnfestival.

Waarom moet ik een pseudoniem gebruiken?

We willen de verhalen graag anoniem beoordelen. Op deze manier beoordelen we echt het verhaal en kijken we niet naar de auteur (en eventuele prestaties). We willen zo het beoordelen van de ingezonden verhalen zo eerlijk mogelijk doen.