Categorieën
Geen categorie

Een huis laten bouwen

Soms wijken woonwensen zo af van de standaarden dat een huis laten bouwen de oplossing is. Op de site staat stap voor stap het plan om je droomhuis te laten realiseren door variahuis.nl. Naast de stappen staan er wat suggesties zoals de kangoeroewoning. Een reden om een huis laten bouwen doorgang te geven kan zijn dat een woning geschikt moet zijn voor mantelzorg. Een woning met iedereen zijn of haar eigen privé maar toch dicht bij elkaar in de buurt. Een andere reden waarom de keuze op een kangoeroewoning valt is misschien omdat er een woning moet zijn met een praktijkruimte erbij.

Degelijke huizen naar wens van de klant

Duurzaamheid is een belangrijke factor bij een huis laten bouwen en variahuis.nl bouwt degelijke woningen die lang meegaan. Nog een belangrijke factor is dat de woning goed klaar te maken is voor de energietransitie of al klaar is. Tezamen met weinig onderhoud en eigenlijk nooit reparaties heb je veel woongenot. Het is nu zoeken naar een kavel op de plek waar jij wilt wonen. Zodra dat geregeld is doorloop je de stappen op de site en ga je voor dat huis precies naar wens. Een degelijk huis wat waardevast is en met alle gemak een leven lang meegaat en nog langer.

Geen redenen meer om je droomhuis uit te stellen

Nu je weet hoe een huis laten bouwen werkt, zijn er geen redenen meer om uit te stellen. Een woning van variahuis.nl is op maat en precies zoals je het wil hebben. De site is overzichtelijk, ook als je geen verstand van woningbouw hebt. Het bouwen wordt immers gedaan door vaklieden, je hoeft alleen je wensen door te geven. Een klein voorbeeld staat al in deze tekst, de kangoeroewoning voor mantelzorg of praktijkruimte, maar zo zijn er veel meer voorbeelden te schetsen. In ieder geval kan dit makkelijker wezen dan een bestaande woning verbouwen naar eigen wens, en misschien ook wel sneller.

Categorieën
Tip

Vind jouw favoriete goedkope sim only met deze 3 tips

Sim only is tegenwoordig veruit het meest gekozen optie voor de mobiele diensten data, belminuten en sms’en. Je hoeft niet direct een dure toestel erbij te bestellen, en sim only abonnementen zijn de meest voordelige optie. Dit is belangrijk, want je wilt natuurlijk niet teveel uitgeven aan een sim only abonnement. Dat hoeft ook helemaal niet, want er zijn voldoende manieren om goedkoper uit te komen. Daarom lees je hier 3 belangrijke tips voor het vinden van een geschikte en goedkope sim only abonnement!

3 tips voor een geschikte en goedkope sim only

Naast dat je een goedkope abonnement wilt, is het natuurlijk wel van belang dat het abonnement bij je past en geschikt voor jou is. Daarom vind je hieronder 3 tips voor het vinden van de goedkoopste sim only die voor jou geschikt is!

  1. Let goed op bij het samenstellen van je bundel
  2. Kies een geschikte contractsduur
  3. Vergelijk providers

Door onderstaande tips toe te passen wanneer je zoek naar sim only abonnementen, zul je ongetwijfeld goedkoper uitkomen. Hieronder zie je meer informatie over deze tips. 

1. Let goed op bij het samenstellen van je bundel

Sommigen kiezen een te grote bundel, waardoor ze onnodig teveel betalen. Denk er dus goed over na en kies een geschikte bundel. Je zou later eventueel ook je bundel kunnen wijzigen, indien je er achter komt dat je meer data, belminuten en/of sms’jes nodig hebt.

2. Kies een geschikte contractsduur

Tweejaarlijkse abonnementen zijn goedkoper dan abonnementen met andere looptijden (zoals een jaar of maandelijks opzegbaar). Goedkoper uitkomen? Kies voor een sim only abonnement met een langere contractduur!

3. Vergelijk providers

Sim only providers verschillen op basis van prijzen. Dit ligt ook aan het soort abonnement en contractsduur. Daarom kun je goedkoper uitkomen door goed providers te vergelijken en voor een goedkoop en geschikt abonnement te kiezen.

Categorieën
Geen categorie

Een stedentrip naar Valencia

Menig vakantie is niet doorgegaan dit jaar. Ontzettend veel mensen hebben vakantieplannen afgezegd en geannuleerd. In de zomer zijn velen nog een weekje weggeweest maar vaak moesten mensen halverwege de vakantie afbreken omdat het land op oranje was gegaan. Nederlanders snakken er dan ook naar om weer gewoon op vakantie te kunnen. Alhoewel we op dit moment nog vol in de tweede golf zitten, is er wel goede hoop dat de pandemie snel een betere wending zal nemen. Er komen namelijk zeer goede testresultaten met betrekking tot het vaccin dus er is goede hoop dat er in de komende maanden weer mogelijkheden zullen zijn om te reizen. Dus fantaseren we erop los over waar we allemaal heen gaan als het weer kan. Sommige mensen zullen de natuur ingaan maar weer anderen willen graag een mooie stad bekijken. Een van de leukste steden van Spanje is Valencia, dus bespreken we in dit artikel wat de leukste dingen zijn om te doen tijdens een stedentrip Valencia.

Paella eten aan het strand

Valencia staat ook wel bekend als de bakermat van paella en daarom is het een gerecht wat je absoluut moet proberen als je er op vakantie bent. Echte paella uit Valencia wordt gemaakt met konijn en slakjes, maar het is ook prima mogelijk om voor een versie met vis te eten. Het is traditie om paella op zondagmiddag te eten, tussen 2 en 4 uur in de middag. Er zijn langs het strand vele leuke restaurantjes waar je dit gerecht heerlijk kunt eten.

Winkelen

Als je van winkelen houdt, is er in Valencia meer dan genoeg te shoppen. Er zijn lange winkelstraten met delicatessenzaakjes, Spaanse boetieks en natuurlijk zijn de grote modemerken er ook te vinden. Dé winkelstraat van Valencia is Calle Colon. Als je meer unieke vintagewinkels zoekt dan kun je naar de Barrio del Carmen gaan.

De natuur in

Als je even klaar bent met de stadse drukte, dan is het ook wel leuk om even de natuur in te kunnen. Als je de natuur buiten Valencia wilt gaan ontdekken dan kun je het beste een bootje gaan varen in het natuurgebied Albufera. In Albufera vind je een fantastisch natuurgebied waar ook de paella wordt verbouwd. Een goede plek dus om paella te eten. Naast de paella staat Spanje natuurlijk ook bekend om de tapas.  Een goede plek om in Valencia tapas te eten is bij Las Cuevas.

Categorieën
Voorzieningen

Online eten bestellen

Vaak gaan we in het weekend weleens op zoek naar restaurants near me. Dit omdat we tegenwoordig vaak zo veel mogelijk thuis blijven, niet uit eten kunnen, maar niet altijd zin hebben om te koken. We stellen onszelf dan vaak in het weekend vaak de vraag ‘wat eten we vanavond snel’. Online eten bestellen bij diverse restaurants in de buurt is gelukkig nog wel mogelijk. Hierdoor kun je als het ware toch uit eten, maar dan in je eigen woning. Het online bestellen van eten heeft talloze mogelijkheden. Het is mogelijk om eten te bestellen bij een snackbar of een pizzeria, maar je kunt aan de dag van vandaag ook allerlei andere gerechten online bestellen. Hierbij kun je denken aan Mexicaanse gerechten, Chinese gerechten, Aziatische gerechten en Amerikaanse gerechten. Het is zelfs mogelijk om gewone Hollandse pot online te bestellen. Naast dat online eten bestellen makkelijk is voor jezelf, zijn de horecaondernemers hier meer dan blij mee. Dit omdat zij momenteel geen gasten in hun restaurant mogen ontvangen, maar het wel belangrijk is dat er geld in het laatje blijft komen. Dit omdat ze te allen tijde een faillissement graag willen voorkomen.

Faillissement voorkomen

Het is belangrijk dat de horecaondernemers in deze onzekere tijd worden gesteund. Zij doen vaak meerdere malen per week een oproep op de diverse sociale mediakanalen waarin zij hun menukaarten presenteren. Gelukkig bestellen veel mensen regelmatig online hun eten, waardoor de horecaondernemers zich gesteund voelen door de bevolking. Zo zijn er bijvoorbeeld veel mensen die regelmatig eten bestellen in Amsterdam. Naast dat het online eten bestellen makkelijk is, is het ook weleens fijn en lekker om een gerecht te kunnen eten wat op een speciale manier is klaargemaakt en wat jij zelf niet zo kunt klaarmaken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld denken aan sushi. Sushi is een gerecht wat niet iedereen klaar kan maken. Daarnaast moet je bij het bereiden van sushi beschikken over bepaalde technieken en kost het bereiden van dit gerecht vaak heel wat tijd. Zo moet je bijvoorbeeld eerst de rijst koken, maar deze rest moet wel afgekoeld zijn, voordat je aan de slag kunt met het rollen van de sushi. Hierdoor is sushi één van de vele gerechten die regelmatig online besteld wordt. Naast dat je online je eten kunt bestellen, kun je tegenwoordig ook je boodschappen online doen.

Online boodschappen doen

Wanneer je naast een drukke baan ook een druk gezinsleven hebt, schiet het doen van je wekelijkse boodschappen er soms bij in. Hierdoor ben je genoodzaakt om uit je werk nog snel langs de supermarkt te gaan voordat je uiteindelijk je kinderen op kunt halen bij het kinderdagverblijf. Tegenwoordig kun je ook gemakkelijk je wekelijkse boodschappen online doen. Op het moment dat de supermarkt al gesloten is, en je kindjes op bed liggen, kun jij in alle rust toch je boodschappen doen. Na een aantal dagen hoef je deze boodschappen alleen nog maar op te halen in de supermarkt, of worden je boodschappen thuisbezorgd. Ruim je boodschappen thuis netjes op en je kan weer een weekje verder. 

Categorieën
Vervoer

De brommer verzekering, in welke vormen bestaat ze precies?

Eén van de eerste dingen waar je aandacht aan  zal willen besteden op het moment dat je eigenaar bent geworden van een brommer is natuurlijk het afsluiten van een brommerverzekering. Net zoals ook geldt voor met name een auto of een moto is het namelijk zo dat je ook voor een brommer die in het verkeer wordt gebracht verplicht dient te beschikken over een verzekering. Dit geldt echter uitsluitend voor de zogenaamde WA-verzekering. Is dit voor jou niet helemaal duidelijk, maar wil je graag alles te weten komen over het afsluiten van een voor jou geschikte brommer verzekering? Lees dan vooral snel verder!

1.) De WA-verzekering voor brommers

De eerste verzekering die je voor jouw brommer kan afsluiten is de zogenaamde WA-verzekering. Dit is meteen ook de enige brommer verzekering waar een wettelijke verplichting voor geldt. Mensen die op zoek zijn naar een zo voordelig mogelijke verzekering voor hun brommer kiezen er doorgaans voor om deze optie af te sluiten. Inderdaad, wanneer je deze keuze maakt ben je effectief zeker van de laagste mogelijke verzekeringspremie. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat de WA brommer verzekering niet zomaar voor iedereen de beste keuze is. Je mag dan wel geconfronteerd worden met een lage premie, daar staat tegenover dat ook de dekkingen waarop je kan rekenen behoorlijk aan de beperkte kant zijn. 

De WA-verzekering voor brommers is wettelijk verplicht omdat ze ervoor moet zorgen dat elke persoon die deelneemt met zijn of haar brommer aan het verkeer in Nederland is gedekt bij een mogelijks schadegeval. Dit was vroeger niet het geval waardoor mensen alsnog zelf moesten opdraaien voor het kostenplaatje terwijl ze daar helemaal geen schuld aan hadden. Bovendien zorgde dit er ook niet zelden voor dat mensen in de financiële problemen terechtkwamen en daar wou de overheid voor eens en altijd verandering in brengen. Dit brengt ons wel meteen bij het belangrijkste nadeel van dit type van brommerverzekering, ze biedt namelijk enkel en alleen een dekking voor schade veroorzaakt aan derden. De schade aan je eigen brommer wordt dus op geen enkele manier door deze verzekering gedekt. 

2.) De beperkt casco-verzekering

De beperkt cascoverzekering voor brommers biedt je in eerste instantie uiteraard ook de WA-dekking. Deze dekking wordt echter aangevuld met nog drie extra dekkingen. Het gaat hierbij in eerste instantie om een dekking die schade compenseert die het gevolg is van diefstal of schade na joyriding. Dit is reeds een erg belangrijke dekking. Er is echter meer. Ook wanneer er sprake is van schade aan het voertuig als gevolg van een brand zal de verzekering daarin tussenkomen. Deze verschillende dekkingen maken meteen duidelijk dat dit type van verzekering weliswaar bepaalde eigen schade dekt, maar dat toch nog steeds doet in vrij beperkte mate. Ze vormt dan ook eigenlijk de gulden middenweg tussen enerzijds de vrij eenvoudige WA-verzekering en anderzijds de volledige casco-verzekering.

In eerste instantie kan het er misschien naar uitzien dat de hogere premie voor de beperkt casco-verzekering de meerprijs niet echt waard is. Toch is dat niet helemaal juist, integendeel. Het is namelijk zo dat erg veel mensen op een bepaald ogenblik geconfronteerd worden met schade aan hun brommer die het gevolg is van bijvoorbeeld diefstal. Lang niet iedereen heeft namelijk de mogelijkheid om zijn of haar brommer zomaar veilig in een parkeergarage te plaatsen. Geldt dat ook voor jou? Dan is deze verzekering zeker de moeite waard om te overwegen. Tegen een beperkte meerprijs kunnen enkele niet onaanzienlijke risico’s immers toch op een efficiënte manier worden gedekt.

3.) De volledige casco-verzekering voor brommers

De derde mogelijkheid voor wat het afsluiten van een brommer verzekering betreft is de zogenaamde volledige casco-verzekering. Dit is de meest complete verzekering die je voor je brommer kan afsluiten. Ze vertoont dan ook grote gelijkenissen met de all risk autoverzekering. Bij het afsluiten van deze verzekering kan je niet alleen rekenen op de dekkingen uit de WA- en beperkt casco verzekering, maar ook op de volgende: 

  • Dekking bij schade veroorzaakt door slippen;
  • Dekking bij schade veroorzaakt door botsen; 
  • Dekking bij schade veroorzaakt door omvallen;

Mensen die regelmatig rijden met hun brommer en / of grote afstanden afleggen doen er wellicht het best aan om te kiezen voor het afsluiten van dit type van brommer verzekering. Je dient er echter wel rekening mee te houden dat dit grote aanbod aan dekkingen ook een bepaalde kostprijs met zich meebrengt. Het spreekt dan ook voor zich dat de volledige casco-verzekering voor brommers veruit de duurste optie is van allemaal. 

Welk type brommer verzekering is voor jou de beste keuze?

Nu je een goed beeld hebt van de verschillende soorten brommer verzekeringen die er allemaal bestaan is het tijd geworden om na te gaan welk type verzekering voor jou nu echt het interessantst is. Het vinden van het antwoord op deze vraag is alleen maar mogelijk wanneer je eerst even voor jezelf uitmaakt waar je allemaal nood aan hebt. Daarbij is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met het aantal kilometers die je gaat afleggen met je brommer, maar ook met de waarde die je brommer vertegenwoordigt. Ook deze laatste factor kan immers het verschil betekenen tussen een beperkte of een volledige casco-verzekering of zelfs het afsluiten van enkel en alleen de wettelijk verplichte WA-verzekering. De zaken waar je zeker rekening mee zal willen houden zijn in ieder geval de volgende: 

  1. De huidige waarde waar je brommer over beschikt; 
  2. De afstand die je gaat afleggen met je brommer; 
  3. De manier waarop de brommer kan worden geparkeerd (in een garage of niet); 

Hou er naast bovenstaande ook rekening mee dat er zoiets bestaat als een speciale brommer verzekering voor oldtimers. Vanaf een bepaalde leeftijd is het zo dat brommers over de status van oldtimer komen te beschikken. Dit is overigens ook het geval wanneer je een brommer hebt aangekocht die over een bijzondere verzamelwaarde beschikt. In ieder geval, denk bij jezelf altijd goed na over welke dekkingen je brommer verzekering dient te beschikken. Alleen op deze manier zal je uiteindelijk de beste keuze maken. Welke verzekering je ook kiest, altijd eerst je brommerverzekering vergelijken!

Categorieën
Trouwen

Wat niet te doen bij het shoppen naar je trouwjurk

Je hebt misschien de trouwjurk van je dromen al in gedachten sinds je klein was. Of je hebt juist geen idee waar je moet beginnen met het zoeken naar je trouwjurk. Gelukkig zijn er ervaren professionals in bruidsmodewinkels zoals Dani van Toll Bruidsmode om je te helpen bij het vinden van de perfecte bruidsjurk. Maar wat zijn nu juist de dingen die je niet moet doen bij het shoppen van je trouwjurk, die niemand je vertelt? Wij vertellen het je hier! Zo ben jij goed voorbereid op het uitzoeken van je droomjurk.

Draag niet te veel make-up

Wit. Overal om je heen. Wellicht in verschillende tinten, maar dat is wat je hoofdzakelijk zult zien in een bruidsmodewinkel. En we weten allemaal hoe slecht wit en make-up samen gaan. Vooral als het warm is, of als je – zoals bij het passen van trouwjurken – kleding moet verwisselen. Draag daarom vooral niet te veel make-up naar de bruidswinkel. Vooral rode lippenstift en kort geleden opgebrachte zelfbruiner zijn uit den boze in de buurt van trouwjurken. Natuurlijk mag je wel make-up dragen, maar doe vooral niet te veel op.

Zet geen oogkleppen op tijdens trouwjurk shoppen

Je hebt naar iedereens tips geluisterd en bent op het internet alvast gaan kijken naar wat voor soort trouwjurk jij wilt. Dat is erg fijn om je opties te kunnen trechteren bij het zoeken van de perfecte bruidsjurk. Maar pas op dat je geen oogkleppen opzet. Doordat je een plaatje in je hoofd hebt, kun je je afsluiten voor allerlei prachtige jurken die net niet aan dat beeld voldoen. Pas ook vooral eens een trouwjurk die je sterk wordt aangeraden maar je niet direct dé jurk lijkt op de hanger. Proberen kan nooit kwaad. Misschien wordt het wel jouw jurk!

Shop je trouwjurk niet naar maat

De trouwjurken die in de bruidswinkel hangen, passen maar zelden direct perfect. Het kan natuurlijk frustrerend zijn dat jurken niet direct passen. Maar onthoudt vooral dat jouw jurk perfect zal zitten wanneer die in jouw maat is besteld en aangepast naar jouw unieke maten. Focus je daarom niet te veel op hoe de jurk past tijdens het shoppen van een trouwjurk. Focus je juist meer op dingen als het silhouet van de bruidsjurk, de details en de neklijn.

Heb je de perfecte jurk gevonden? Blijf dan niet zoeken na het vinden van je trouwjurk. Dit kan alleen maar problemen geven. Geniet juist van het moment, je trouwjurk, en focus je op het plannen van de rest van de bruiloft!

Categorieën
Geen categorie Tip

Aandachtspunten bij de aankoop van een jacuzzi

Heb jij ook altijd al een eigen jacuzzi willen hebben? Het bezitten van een jacuzzi is een droom van veel mensen. Bij een jacuzzi hebben we het dus ook over de echte spa’s en jacuzzi’s en niet de opblaasbare vorm. Hoewel daar uiteraard niets mis mee is, heeft het niet de luxe uitstraling van een echte jacuzzi. In dit artikel vertellen we waar je op moet letten als
je een jacuzzi gaat kopen bij Elite Wellness.

 

Hoe groot moet de jacuzzi zijn?

Bij het kopen van de jacuzzi is het wel belangrijk om in te schatten hoeveel ruimte je nodig hebt. Wil je er vooral zelf in kunnen genieten of wil je juist meer ruimte hebben, waardoor je ook nog andere mensen kan uitnodigen. Wil je meer dan alleen relaxen en zelfs misschien nog zwemmen? Dan kun je er ook voor kiezen om een zwemspa te nemen. Dit is een spa en een zwembad gecombineerd.

Waar ga je de jacuzzi plaatsen?

Voordat je de jacuzzi gaat kopen is het belangrijk om van tevoren te weten waar je deze gaat plaatsen. Kijk dus vooraf waar ruimte over hebt om een jacuzzi te plaatsen. Wil je de jacuzzi binnen hebben of wordt deze buiten geplaatst. Houd je daarnaast ook rekening mee bij een buiten plaatsing dat je droog zit bij een plotselinge regenbui. Zo kan de jacuzzi bijvoorbeeld
onder de overkapping worden geplaatst.

Stroomverbruik van een jacuzzi

Bij het kiezen van het juiste model is het stroomverbruik ook zeker iets waar je rekening mee kan houden. Er zit namelijk een groot verschil in het stroomverbruik van de verschillende modellen. Wanneer je de jacuzzi intensief gebruikt, kan dit namelijk altijd een groot verschil maken in de totale kosten aan het stroomverbruik van de jacuzzi.

Koop bij erkende leveranciers

Bij het kopen van een jacuzzi is het belangrijk te kopen bij erkende leveranciers. Het kopen van een jacuzzi of spa is namelijk al een behoorlijke investering. Bij erkende leveranciers ben je eigenlijk ook direct verzekerd van een goede dienstverlening na de verkoop. Na het kopen ben je uiteraard nog niet klaar en zal ook nog de plaatsing verzorgd moeten worden.

Categorieën
Geen categorie

De populairste schoenen van het jaar 2020

Het jaar 2020 is bijna om en dus is het tijd om de balans op te maken. In de modewereld zien we veel veranderingen. En dat is toch echt ieder jaar weer opnieuw. Er zijn een aantal trends die iedere jaar wel weer voorkomen of die om de tien jaar weer terugkomen. Maar als we naar het jaar 2020 kijken dan vallen een aantal dingen echt op. Er zijn een aantal merken die er echt tussenuit sprongen dit jaar. En dus willen we deze graag in het zonnetje zetten.

Uggs

De uggs zijn van die schoenen en pantoffels die ieder jaar opnieuw populair zijn en goed worden verkocht. Dat komt doordat vrouwen helemaal weg zijn van die schoenen en pantoffels met een vachtje aan de binnenkant. Je blijft lekker warme voeten houden ook in die verschrikkelijk koude dagen.

New Balance

De New Balance schoen is immense populair bij de vrouwen en mannen. Onder mannen zie je dat merken als Nike en Adidas het meest populair zijn maar de vrouwen trekken toch iets meer naar New Balance toe. De schoenen zijn iets toegankelijk voor de vrouw omdat ze sportief en casual tegelijk zijn terwijl bij Nike en Adidas het voornamelijk om de sportieve kant en opvallen de kleuren gaat.

Sendra Boots

De cowboylaarzen van Sendra Boots zijn ook onmiskenbaar populair geworden sinds dit jaar. Dat komt doordat de cowboy-look and feel ook steeds vaker wordt gedragen. En als vrouwen andere vrouwen zien met zulke leuke laarzen dan willen ze die ook hebben. En zo groeien deze laarzen in het straatbeeld.

Shabbies

Shabbies worden ook al tientallen jaren goed verkocht in Nederland. De Shabbies enkellaars is van alle schoenen van Shabbies het meest populair omdat ze het vaakst worden gedragen. Daarnaast zijn ze lekker toegankelijk voor iedereen. Al liggen ze qua prijsklasse wet wat hoger in het segment.

Categorieën
Tip

Tips voor een opgeruimd kantoor

Misschien herken je dit wel: je begint met een net en opgeruimd kantoor vol goede moed aan de werkdag. Eenmaal eind van de dag is je bureau een enorme puinhoop en kun je papieren niet meer terugvinden. In de haast zijn we geneigd om snel even alles aan de kant te leggen, maar dit zorgt ervoor dat je bureau steeds voller wordt én je productiviteit omlaag gaat. Om meer werk gedaan te krijgen is het dan ook belangrijk dat je kantoor opgeruimd is. Ben je benieuwd hoe je dit doet? Je leest het hier!

Maak je bureau leeg

Stap één is het leegmaken van je bureau. Leg alleen op je bureau wat je tijdens het werken ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Pak je iets en heb je het daarna niet meer nodig? Leg het dan netjes weg op de plek waar je het vandaan hebt. Zo is het fijn om onder je bureau lades te hebben of zorg ervoor dat er kasten in de buurt staan waar je spullen in op kunt bergen. Verder kun je overbodige snoeren en kabels van je computer ook zo veel mogelijk wegwerken. Dit leid je alleen maar heel erg af. Door middel van kabelmanagement kun je de kabels in de ingebouwde groeven leggen, waardoor je deze dus niet meer in je zicht hebt.

Rustig interieur

Hoe verleidelijk het ook is om je kantoor vol te zetten met plantjes en leuke accessoires, het zorgt er wel voor dat je je niet goed meer kunt concentreren. Dit wil niet zeggen dat je je kantoor heel saai moet inrichten, maar beperk liever de accessoires. Of zorg ervoor dat rondom je bureau niet te veel dingen staan die je af kunnen leiden. Je kunt natuurlijk het kantoor wel opleuken met kleurtjes op de muur, lampen en mooie kantoormeubelen.

Categorieën
Geen categorie

Wanneer moet je naar de fysiotherapeut

We hebben allemaal wel eens last van blessures of pijntjes in ons lichaam. Soms gaat dit vanzelf over en soms duurt het helaas iets langer voordat we hier vanaf zijn. Als je er écht last van hebt en het gaat niet vanzelf over is het raadzaam om een fysiotherapeut te bezoeken. Deze persoon weet precies wat je moet doen om van je klachten af te komen. Maar wanneer weet je of je nu wel of niet naar de fysio moet?

Wat doet een fysio?
Een fysio is iemand die gespecialiseerd is in het bewegingsstelsel van het lichaam. Dit klinkt misschien een beetje vaag. Maar het komt er op neer dat een fysiotherapeut jou kan helpen bij allerlei klachten aan je lichaam. Denk bijvoorbeeld in pijn in je gewrichten, zoals je nek, benen, armen en nek. Dit kan komen door blessures, overbelasting of zelfs een ongeluk dat je ooit hebt gehad. Een fysio kijkt naar je klachten en onderzoekt hierbij ook de oorzaak. Vervolgens krijg je advies en geeft de fysio je vaak oefeningen mee voor thuis. Je klachten zullen na een paar weken al verdwijnen!

Fysio inschakelen

Natuurlijk kun je eerst even kijken of je klachten verdwijnen. Sommige mensen kiezen ervoor om eerst naar de huisarts te gaan, voordat ze een fysio inschakelen. De huisarts kan dan inschatten of het nodig is om naar de fysio te gaan of niet en kan je gelijk een verwijsbrief meegeven. Je hoeft echter niet eerst langs de dokter te gaan om een afspraak in te plannen bij een fysio. Vaak kun je hier zonder verwijsbrief al terecht. Check dit van te voren wel even bij je zorgverzekeraar. In sommige gevallen hebben zij een aantal fysiopraktijken waar je uit kunt kiezen. Als je dan zelf een praktijk kiest, zoals een fysiotherapie Leidschenveen bijvoorbeeld, kan het zo zijn dat dit niet gedekt wordt door je zorgverzekering.