Categorie├źn
Tip

Een goed kantoor is het halve werk

Veel mensen brengen ontelbare uren door in een binnenklimaat en veel werkzaamheden eisen dat ze worden blootgesteld aan een consistent prettige temperatuur en hoge luchtkwaliteit. In sommige kantoren is dit echter niet het geval. In deze mindere omstandigheden kan een van de vele allergenen zich gemakkelijk verzamelen en leiden tot een groot aantal ongemakkelijke symptomen voor uw werknemers. Om deze symptomen te helpen verlichten, hebben veel bedrijven een luchtzuiveringssysteem ontworpen dat op uw kantoor kan worden geïnstalleerd. Veel mensen weten niet eens dat wanneer een kantoor niet over zo’n soort systeem beschikt, de productiviteit van de werknemers snel achteruit gaat. Zo’n systeem helpt immer sterk bij het verminderen van het aantal vervuilende stoffen en allergenen in de lucht die aanwezig zijn in uw werkruimte, en kan als zodanig helpen om uw algehele gezondheid en welzijn te verbeteren. In deze blog vertellen we u meer over de verschillende redenen voor het aanschaffen en goed onderhouden van uw ventilatiesysteem. 

Onderhoud ventilatiesysteem

Ventilatie is een sleutelfactor om te overwegen wanneer u in een verwarmd binnenklimaat werkt. Niet alleen kan de temperatuur snel boven uw comfortniveau stijgen, maar het kan ook moeilijk zijn om te ademen wanneer de temperatuur in uw kantoor te hoog wordt. Zeker in de zomer kan dit het geval zijn. Een ventilatiesysteem kan worden geïnstalleerd dat de lucht van verontreinigende stoffen zal reinigen en tegelijkertijd de temperatuur in uw kantoor regelen, zodat u comfortabel bent. 

Het goede ventilatiesysteem is er een die kan worden aangepast om de snelheid te reguleren waarbij de lucht over de vloer beweegt, de snelheid waarmee het afkoelt, en de hoeveelheid stofdeeltjes die in de lucht aanwezig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede leverancier zoals Brink Climate Systems. Het doel hiervan is om de gemiddelde temperatuur constant in uw kantoor te houden en om de luchtcirculatie binnen het gebouw te handhaven. Als een van deze factoren wordt onderbroken, kan het leiden tot ongemak, hoofdpijn en andere gezondheidsgerelateerde problemen. Deze kwesties kunnen eenvoudig worden geëlimineerd door het onderhouden van een goede luchtcirculatie op het kantoor te houden.

Schoon kantoor = beter werk

Een productieve schone kantooromgeving is een kantoor dat een omgeving heeft die een gezonde levensstijl bevordert voor al haar werknemers. Gezonde werknemers zijn productiever werknemers. Zo kunnen gezonde productiviteitsniveaus snel worden gerealiseerd door het aanbieden van een goede luchtkwaliteit in het hele gebouw. Een gezonde werkplek is er een die zijn werknemers in staat stelt zich te concentreren en kalm te blijven in moeilijke situaties. Slechte luchtkwaliteit kan leiden tot slecht moreel en slechte arbeidsomstandigheden. Op een gezonde werkplek zijn werknemers gelukkig en gezond, in plaats van ellendig en gestrest. Gelukkige werknemers zullen productiever zijn dan ongelukkige. Gelukkige werknemers willen daar naartoe gaan voor hun werk. Dit leidt tot meer productie, en dus hogere productiviteitsniveaus.

Alternatieven

Naast een luchtreiniger is een andere oplossing om plafondventilatoren in elke cel te installeren. Plafondventilatoren kunnen helpen bij het afvoeren van stof en andere vieze deeltjes die rondzweven. Dit vuil in de lucht kunnen een groot probleem worden, vooral in de wintermaanden. De lucht op de werkplek kan erg droog en hard worden als de temperatuur laag genoeg is, en de droge lucht heeft de neiging om de longen en het lichaam pijn te doen. Mocht u geen ventilatiesysteem kunnen aanschaffen, koop van ventilatoren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *