Categorie├źn
Geen categorie

Een stedentrip naar Valencia

Menig vakantie is niet doorgegaan dit jaar. Ontzettend veel mensen hebben vakantieplannen afgezegd en geannuleerd. In de zomer zijn velen nog een weekje weggeweest maar vaak moesten mensen halverwege de vakantie afbreken omdat het land op oranje was gegaan. Nederlanders snakken er dan ook naar om weer gewoon op vakantie te kunnen. Alhoewel we op dit moment nog vol in de tweede golf zitten, is er wel goede hoop dat de pandemie snel een betere wending zal nemen. Er komen namelijk zeer goede testresultaten met betrekking tot het vaccin dus er is goede hoop dat er in de komende maanden weer mogelijkheden zullen zijn om te reizen. Dus fantaseren we erop los over waar we allemaal heen gaan als het weer kan. Sommige mensen zullen de natuur ingaan maar weer anderen willen graag een mooie stad bekijken. Een van de leukste steden van Spanje is Valencia, dus bespreken we in dit artikel wat de leukste dingen zijn om te doen tijdens een stedentrip Valencia.

Paella eten aan het strand

Valencia staat ook wel bekend als de bakermat van paella en daarom is het een gerecht wat je absoluut moet proberen als je er op vakantie bent. Echte paella uit Valencia wordt gemaakt met konijn en slakjes, maar het is ook prima mogelijk om voor een versie met vis te eten. Het is traditie om paella op zondagmiddag te eten, tussen 2 en 4 uur in de middag. Er zijn langs het strand vele leuke restaurantjes waar je dit gerecht heerlijk kunt eten.

Winkelen

Als je van winkelen houdt, is er in Valencia meer dan genoeg te shoppen. Er zijn lange winkelstraten met delicatessenzaakjes, Spaanse boetieks en natuurlijk zijn de grote modemerken er ook te vinden. Dé winkelstraat van Valencia is Calle Colon. Als je meer unieke vintagewinkels zoekt dan kun je naar de Barrio del Carmen gaan.

De natuur in

Als je even klaar bent met de stadse drukte, dan is het ook wel leuk om even de natuur in te kunnen. Als je de natuur buiten Valencia wilt gaan ontdekken dan kun je het beste een bootje gaan varen in het natuurgebied Albufera. In Albufera vind je een fantastisch natuurgebied waar ook de paella wordt verbouwd. Een goede plek dus om paella te eten. Naast de paella staat Spanje natuurlijk ook bekend om de tapas.  Een goede plek om in Valencia tapas te eten is bij Las Cuevas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *