Categorie├źn
Voorzieningen

Handige tapes die elk huishouden kan gebruiken

Er zijn een aantal dingen die je standaard in huis hebt. Deze dingen gebruik je niet dagelijks, maar heb je wel regelmatig nodig. Dan heb je geen zin om ze nog te moeten halen. Voorbeelden kunnen zijn; gereedschap, papier maar ook tapes. De voorbeelden kunnen erg uiteen lopen. 

Soorten tape

Tape zal niet het eerste zijn waar jij aan gedacht hebt, toch is het erg handig deze te hebben. Er zijn enorm veel verschillende soorten tape. Deze hebben allemaal weer een andere functie. Zo heb je dubbelzijdig klevende tape. Dit kun je gebruiken voor het blind vastplakken van iets. Er zijn weer verschillende varianten van die tape en die hebben dus ook verschillende doeleinde. Zo heb je wat dikkere tapes of juist transparante tapes. Met deze tapes zou je verschillende objecten kunnen ophangen aan een muur. Een spiegel, schilderij of een fotolijst bijvoorbeeld. Let hierbij wel goed op hoe zwaar het object is en welke sterkte en hoeveelheid tape je daarvoor nodig hebt. Iets wat ook zou kunnen, maar waar je zelf minder snel aan zou denken, is bijvoorbeeld een ondervloer vastplakken. Dit gaat erg gemakkelijk op deze manier. Door deze tape hoef je niet te boren, wat natuurlijk erg handig kan zijn. 

Professionele tape

Als je echte professionele tape wilt gebruiken zou je kunnen gaan voor tesa tape. Deze tape zou je kunnen gebruiken voor op kantoor, maar ook voor doe-het-zelf projecten. Er is een erg groot assortiment tesa tape. Daar zit zeker een geschikte tape voor jou tussen. Er is bijvoorbeeld markerings tape te krijgen. In eerste instantie denk je dat je dat in huis niet echt nodig hebt, maar het kan erg handig zijn op momenten dat je duidelijk moet maken waar je wel en niet meer moet zijn voor je project. Een andere tape die erg handig zou kunnen zijn is een brede transparante tape. Deze kan al van pas komen zodra je een online bestelling moet retourneren. Je weet dan zeker dat je product goed verpakt teruggaat.

Een klikband

Als je nou met een doe-het-zelf project iets maakt wat steeds weer open en dicht moet, dan kan een klikband een goede optie zijn. Vastplakken is dan namelijk geen goed idee, maar het kan ook niet loslaten. Klikband is ook een soort tape, want aan de buitenkanten kun je het aan verschillende voorwerpen plakken. De binnenkant is klittenband en kan dus uit elkaar. Dat is de ideale oplossing als iets regelmatig open en dicht moet, omdat klittenband erg makkelijk in gebruik is. 

Iets anders dat heel erg handig kan zijn is antislip tape. Deze tape kun je bijvoorbeeld op de grond plakken. Als je een kleed hebt dat steeds verschuift, dan kan dat hiermee gemakkelijk opgelost worden. De bovenkant van de tape is van een soort rubber en voelt erg stroef aan. Hierdoor kunnen materialen, zoals bijvoorbeeld een kleed, er niet gemakkelijk overheen schuiven. Dan ligt het veel steviger en hoef je niet constant je kleed goed te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *