Categorieën
Geen categorie

Maakt een goede verfroller een verschil?

De kwast en verfroller hebben twee heel verschillende functies. Dit betekent dat het selecteren van het juiste gereedschap voor de klus erg belangrijk is. Hier zijn een paar feiten om je te helpen beslissen welk verfgereedschap je voor je project moet gebruiken! Lees dus snel verder en doe er je voordeel mee!

Verfroller of kwast?

Een kwast wordt over het algemeen gebruikt om kleinere en meer gedetailleerde gebieden te verven zoals randen en hoeken. Een kwast is kleiner en flexibeler om te verven. Ze worden ook gebruikt voor het creëren van een bepaald effect met penseelstreken. Welke kwast je gebruikt, hangt af van de type verf waarmee je aan de slag gaat. Nylon of polyester kwasten zijn perfect voor latex (watergedragen) verven terwijl natuurlijke penselen geschikt zijn voor verven, vernissen en verf op oliebasis.

Een verfroller daarentegen is ideaal voor grotere ideeën zoals muren, plafonds en grote meubels. Het poreuze oppervlak van de roller houdt veel meer verf vast dan een kwast en verdeelt een gelijkmatige verflaag veel sneller. Hierdoor zal de verf mooier pakken en zul je minder snel een extra laag verf aan moeten brengen, aangezien deze sneller zal dekken.

Welke verfrol moet ik gebruiken?

Het belangrijkste verschil tussen verfrollers is de dikte en lengte van het materiaal dat de roller bedekt,, evenals het materiaal dat voor de nap wordt gebruikt. De meeste rollers zijn bedekt met synthetisch of wol en er kan een groot prijsverschil zijn tussen deze twee.

Met verschillende rollen kunnen verschillende afwerkingen worden bereikt. Rollen met een glad oppervlak zorgen voor een gladde afwerking. Rollen met een dik of pluizig oppervlak zorgen dan weer voor een meer getextureerde afwerking. Gebruik ook steeds kwalitatief materiaal voor al je schilderprojecten zoals de Anza verfrollers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *