Categorieën
Zakelijk

Tips om creatief te vergaderen

Ken jij die vergaderingen waar er ontzettend veel informatie besproken wordt, maar waarbij je weinig informatie opslaat? Deze kunnen namelijk aanvoelen alsof deze een eeuwigheid duren. Je wilt er als bedrijf natuurlijk voor zorgen dat de productiviteit hoog blijft en dat er zoveel mogelijk informatie opgeslagen wordt. Dit is helaas niet altijd het geval. Maar om hier wel voor te zorgen kun je ervoor zorgen dat de vergadering creatiever wordt. 

Eindig met een interactieve vraag

Dit wordt in een debat ook vaak gedaan. Er wordt informatie verteld, waarna een gerichte vraag aan een persoon wordt gesteld. Vervolgens beantwoord degene die de beurt krijgt de vraag en eindigt hem weer met een vraag naar iemand anders in de groep. Zo weet je zeker dat de aandacht erbij wordt gehouden.

Af en toe een grap

Hoe serieus het onderwerp van de vergadering ook is, je kunt er altijd voor zorgen dat het gesprek nuchter blijft door er een grapje doorheen te maken. Het kan namelijk veel energie kosten om continu een serieus gesprek te volgen. Door er ook eens een grapje over te maken, zal je merken dat deze grap juist wordt onthouden. 

Ga niet zitten

Waar je in de meeste gevallen gaat zitten met een vergadering kun je ook eens gaan voor bijzonder vergaderen in Zwolle. Ga hierbij niet zitten in de vergadering, maar zorg dat iedereen actief staat en dat er beweging plaatsvindt. Je kunt er zelfs voor kiezen om een soort spel te creëren wat betrekking heeft op het besproken onderwerp. 

Niet alles negatief

Let een volgende keer eens in een vergadering op wat en vooral hoe het wordt verteld. Het wordt meestal in een negatief jasje gebracht als ‘we moeten ervoor zorgen dat dit verandert, anders zullen we geen stijging zien’. Echter is het juist effectief om ook eens positieve aspecten te noemen, hierdoor stijgt namelijk de motivatie en adrenaline.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *