Categorie├źn
Vervoer

Welke technische inzichten krijg je bij een kenteken check?

De kans is groot dat je ooit al eens een kenteken check hebt gedaan, bijvoorbeeld als je een mooie auto tegenkomt. Echter, sinds een aantal jaar is het ook mogelijk om technische inzichten te krijgen door middel van de kenteken check. Dit heeft voor een groot deel te maken met de verschillende mogelijkheden van een kentekencheck. Echter, de kans bestaat natuurlijk ook dat je een kenteken check wilt doen voordat je een tweedehands auto aanschaft. In dit geval is het belangrijk om er rekening te houden dat al deze informatie theoretisch is. Dit betekent dat je voorafgaand aan de koop ook nog een keer langs een professionele garage kunt rijden om de auto te laten bekijken.

Gegevens van de motor van het voertuig

Wanneer je een kenteken check wilt gaan doen is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende gegevens die je graag wilt weten. Op de website van het RDW kun je een kenteken check uitvoeren om erachter te komen dat de gegevens van de motor zijn. Hierbij kun je het vermogen van de motor bekijken, maar daarnaast ook het verwachte verbruik van de betreffende verbrandingsmotor. Echter, houdt er wel rekening mee dat wanneer een auto gechipt is, deze gegevens kunnen veranderen. 

Gewicht van het voertuig

In een aantal gevallen kan het zo zijn dat je de gegevens van jouw auto nodig hebt om erachter te komen hoeveel de auto weegt. Het gewicht van de auto is ontzettend belangrijk om het maximale gewicht van jouw aanhanger te bepalen. Wanneer de aanhanger zwaarder is dan het voertuig, is het verboden om de aanhanger te trekken. Dit geldt ook voor een situatie waarin de aanhanger en het voertuig bij elkaar opgeteld boven een bepaald gewicht uitkomen, hierbij speelt jouw rijbewijs ook een grote rol. Kortom, je kunt een kenteken check in allerlei verschillende situaties gebruiken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *