Categorie├źn
Wonen

Zo kies je een zonnescherm dat past bij je woning

Voorkomen dat de zon je huis binnendringt kan door een degelijk en goed uitgekozen zonnescherm op te hangen. Dat is echter in de praktijk moeilijk dan het lijkt, mede doordat er nogal wat factoren zijn waar je rekening mee dient te houden. Ook zijn er behoorlijk wat verschillende soorten zonneschermen waaruit je kunt kiezen. Hierbij gaat het niet alleen over de materialen die voor de schermen worden gebruikt, maar ook bijvoorbeeld de wijze waarop je ze kunt bedienen en de kleuren die beschikbaar zijn. 

Wat voor soorten zonneschermen zijn er zoal?

Schermen kunnen verschillende doelen hebben. De meest bekende is het beschermen tegen het zonlicht. Daarnaast zijn er ook schermen die meer geschikt zijn voor beschermen van je privacy. Je wilt bijvoorbeeld voorkomen dat mensen naar binnen kunnen kijken, maar je wilt wel naar buiten kunnen kijken. Een zonnescherm is echter nog altijd de belangrijkste reden dat mensen een scherm aanbrengen. Hierbij heb je zonweringen die je handmatig moet laten zakken en omhoog moet heffen en er zijn zonweringen waarbij dit automatisch gaat. 

Wanneer je kiest voor een automatische zonwering, heb je de mogelijkheid een scherm met afstandsbediening te kiezen of je koopt er een met een sensor. Zodra er te veel licht op de sensor schijnt, zakt het scherm automatisch. Wanneer je gebruik maakt van een afstandsbediening, kan dit een los toestel zijn of eentje die je aan de wand kunt bevestigen.  

Waarop moet je letten bij het kiezen van de juiste zonweringen?

Het soort zonwering is dus belangrijk om op te letten bij de aanschaf. Daarnaast moet je een keuze maken tussen een zonnescherm dat je handmatig of met de afstandsbediening laat zakken. Verder is het materiaal belangrijk om mee te laten wegen. Deze bepaalt voor een groot deel de kleur en dus ook de uitstraling van de zonwering. Let erop dat je goed de maten opneemt bij het bestellen van de zonwering. Het is daarnaast aan te bevelen om de zonwering te laten installeren door een specialist. 

Meestal bieden de winkels waar je de zonweringen kunt kopen een dergelijke service aan.  Vraag bij levering hoe lang je garantie hebt op de zonwering. Mocht er een probleem zijn, bijvoorbeeld met de afstandsbediening of het mechanisme dat het scherm moet laten zakken en omhoog laten gaan, dan kun je gebruik maken van de garantieperiode. Een zonnescherm is vaak een flinke uitgave en daarbij ga je natuurlijk niet over één nacht ijs. Vergelijk daarom verschillende aanbieders van zonneschermen met elkaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *